søndag 18. april 2010

Skogssuppe

Fredag er det felles lunsj på Skoggruppa. Torsdag går hele gjengen på tur til Rema og kjøper inn til fredagslunsjen

Sist torsdag ble det
6 poser tomatsuppe m/makaroni
4 glass asparges
3 små bokser mais
1 stor purre
1 stor paprika
3 pakker Gilde kjøttboller
18 egg
1/3 l fløte

Hver morgen fordeler vi arbeidsoppgaver på brukere og ansatte. "Gunnar" og jeg fikk oppdraget med å ordne felleslunsjen. Første vi måtte gjøre var å få i ferske rundstykker. Vel tilbake fra den utflukten, var det å lete opp stor nok kjele og begynne å kokkelere.

Gunnar begynte med å  åpne suppeposene og hadde dem oppi kjelen. Den første åpna han over benken og sølte litt. Men da var han borte og henta kluten og tørka opp før han tok neste pose, som han åpna over kjelen. Vi bruker å rose brukerne i hytt og gevær, og denne gangen hadde Gunnar virkelig fortjent all rosen han fikk. Hadde vi alle vært like flinke i alle sammenhenger til å gi positive tilbakemeldinger, hadde verden vært et mye bedre sted. 10 positive til 1 negativ er et greit forhold, og vi har iallfall det forholdet mellom komplimenter og kritikk til brukerne på Skoggruppa.

Ble ei ordentlig skogssuppe, med masse rart oppi. Eneste jeg savna var ei stor gryte til å henge over bålet. Vi har en bålplass på tunet, og der koker vi kaffe nesten hver dag, og der kunne vi ha kokt suppe til fredagslunsjen når det passer med været.

Ingen kommentarer: