onsdag 5. januar 2011

Grønsakgrateng med laks

Har blitt litt lite kjøkkenskriveri i det siste, men mat ska'rem ha, okkesom.

Gårdagen var ikke noe unntak i så måte. Matriarken klarte å ødelegge sin utmerkede ildfaste glassform her for ei stund sia, så bestemors støpejernsform har vært redningen inntil fruen kommer seg på et glassmagasinlignende sted. Den er litt liten, men det går.
Har lenge lurt på det med grateng, hvordan den blir luftig og sånn. Så det ble en ny variasjon denne gangen. Kokte hvitsaus, hadde oppi tre egg og fyllte i forma. En liten neve med COOPs revne ost havna oppi og rørt ut. Lasagnesaus med egg for å si det på en annen måte. En halv pose frosne grønnsaker, Fransk blanding kom også oppi, sammen med allroundkrydder og pizzakrydder, siden det sto lagelig til for bruk. Det vil si rett fram og  litt under Matriarkens himmelblå når hun står ved komfyren. Oppå der to frosne laksestykker. 35 minutter i stekeovnen på 200 grader. Servert med ris.
Kunne gjerne krydra litt mer, kanskje litt pepper ved neste forsøk?

Karavanseraiet er det en diskusjon om NAV og tilliggende herligheter. Kanskje noe du kunne tenkt deg å vite mer om? Stikk innom da vel :)

Ingen kommentarer: